top of page
Raffaello_DSC_2976_BW.jpg
 • Facebook
 • White LinkedIn Icon

Αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ποιος είναι πίσω από το HSPGreece.

Λέγομαι Raffaello Saracini, ο πατέρας μου είναι Ιταλός και η μητέρα μου Ελληνίδα. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1975, όπου έζησα μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Το 1993 έφυγα στην Ιταλία, όπου σπούδασα στο πολυτεχνείο της Ρώμης. Πριν αλλάξω τελείως πορεία και έως την ηλικία των 40 ετών, ασχολήθηκα επαγγελματικά με τον κλάδο της αρχιτεκτονικής και του design, με μελέτες και κατασκευές.

Από μικρό παιδί με θυμάμαι να με απασχολούν υπαρξιακά ζητήματα, η ζωή και ο θάνατος, ο σκοπός και το νόημα της ζωής, το καλό και το κακό, ο πόνος και η χαρά. Η ψυχή μου ήταν και συνεχίζει να είναι ανήσυχη και να θέτει ερωτήματα που κατά καιρούς με προβληματίζουν βαθιά.

Αυτά τα ερωτήματα δεν σταμάτησαν ποτέ να με απασχολούν και να με επηρεάζουν και έτσι πριν κάποια χρόνια, αποφάσισα να αρχίσω να ψάχνω -ενεργά πια- για απαντήσεις, αλλάζοντας τελείως πορεία και επαγγελματική ενασχόληση.

Ξεκίνησα με εκπαιδεύσεις στο coaching σε διαφορετικά επίπεδα και σε διάφορους φορείς, εκπαιδεύσεις στο mindfulness και τον διαλογισμό, στην γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία, στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και τη συμβουλευτική, παρακολούθησα σεμινάρια πάνω στη νευροφυσιολογία και στη λειτουργία του εγκέφαλου. Άρχισα να πλημμυρίζω το γραφείο μου με βιβλία ψυχολογίας, coaching, συμβουλευτικής, ενεργειακής ψυχολογίας, νευρολογίας, νευρογλωσσικού προγραμματισμού και φιλοσοφίας.

Πρόσφατα στην ηλικία των 45 ετών, η δίψα μου για μάθηση και η ανάγκη να πάρω απαντήσεις στα ερωτήματα μου, με οδήγησαν στο να αποκτήσω μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην εφαρμοσμένη Θετική ψυχολογία και την ψυχολογία του coaching (ΜSc in Applied Positive Psychology and Coaching Psychology). Η μελέτη, τα σεμινάρια και οι εκπαιδεύσεις έχουν πια γίνει τρόπος ζωής και ένα από τα πράγματα που με γεμίζουν περισσότερο.

Από το 2020 ξεκίνησα την τετραετή μου εκπαίδευση και ως Υπαρξιακός Ψυχοθεραπευτής στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας - Γίγνεσθαι.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεχούς αναζήτησης ήρθε και η μεγάλη ανακάλυψη, κάτι που θα άλλαζε περαιτέρω την πορεία της ζωής μου και επιτρέψτε μου να πω και της ύπαρξης μου.

 

Ανακάλυψα ότι όλα αυτά που μια ζωή βίωνα, με απασχολούσαν και συχνά με ταλαιπωρούσαν, δεν είναι κάποιο ελάττωμα, δεν ήμουν ούτε χαλασμένος, ούτε άρρωστος, ήμουν άτομο υψηλής ευαισθησίας και δεν ήμουν ο μόνος!

Τα άτομα υψηλής ευαισθησίας, όπως θα διαπιστώσετε και από τις πληροφορίες αυτού του δικτυακού τόπου, είναι άτομα με ένα εξαιρετικά εξεζητημένο και σύνθετο νευρικό σύστημα, που αν του δοθεί η ευκαιρία να λειτουργήσει ελεύθερα, μπορεί να χαρίσει στο άτομο μια πλούσια ζωή και γεμάτη βαθιές εμπειρίες, σε έναν βαθμό που τα υπόλοιπα άτομα δεν μπορούν.

Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης για τα άτομα υψηλής ευαισθησίας. Είναι πολύ πιθανόν αυτό το χαρακτηριστικό να έχει παρεξηγηθεί ήδη από την παιδική ηλικία και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα, το άτομο να μην μπορέσει να μεγαλώσει σε κατάλληλο περιβάλλον και ενδεχομένως, όπως έχουν δείξει και έρευνες, να έχει υποστεί ψυχολογικά τραύματα.

Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να δημιουργήσω αυτόν δικτυακό τόπο, είναι επειδή έχω ως αποστολή και εύχομαι από καρδιάς, τα άτομα υψηλής ευαισθησία στην Ελλάδα να μάθουν για αυτό το χαρακτηριστικό και να μπορέσουν αρχικά να το κατανοήσουν και έπειτα να το αξιοποιήσουν.


Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες που μελετούν τα άτομα υψηλής ευαισθησίας συνεχώς πληθαίνουν και συμβάλουν στην περεταίρω κατανόηση του φαινομένου, παράγοντας εργαλεία και μεθόδους που βοηθούν αυτά τα άτομα να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να ανθίσουν. Επίσης, τώρα περισσότερο από ποτέ, οι κοινωνίες μας έχουν ανάγκη ατόμων με το δικό μας χαρακτηριστικό.

Πέρα από ερευνητής του φαινομένου των Ατόμων Υψηλής Ευαισθησίας, τα τελευταία χρόνια έχω δικό μου γραφείο, στο οποίο παρέχω συμβουλευτικές και coaching υπηρεσίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Δεν ακολουθώ τυφλά κάποιον συγκεκριμένο κλάδο ή ψυχολογική προσέγγιση, πιστεύω πως παντού υπάρχει μια πλευρά της αλήθειας. Με τους πελάτες μου δουλεύω συνθετικά, προσπαθώντας πάντα να προσαρμόσω την συνεργασία μας στις ανάγκες τους.

Κλείνοντας, η υψηλή ευαισθησία δεν είναι ένα απλό χαρακτηριστικό, είναι κάτι πολύ βαθύ, το οποίο καθορίζει και προσδιορίζει τον άνθρωπο. Είναι τα θεμέλια της ύπαρξης του.

“Η υψηλή ευαισθησία είναι σαν ένα τεράστιο κύμα ,το οποίο το άτομο ή θα παλεύει μια ζωή κόντρα του ή θα το καβαλήσει και θα ζήσει μια εξαιρετική εμπειρία!”

Raffaello Saracini MSc

Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching / EMCC Greece.

Μέλος του AICTP - Association of Integrative Coach-Therapist Professionals. 

Μέλος του INPN - International Network on Personal Meaning.

EDUCATION

2019 - MSc in Applied Positive Psychology and Coaching Psychology, University of East London.

1998-2001 Bachelor of Arts in Industrial Product Design, Middlesex University.

1993-1998 Ingegneria Edile (Architecture and Civil Engineering), Università di Roma La Sapienza.

 

TRAINING – CERTIFICATES – DIPLOMAS

2020 - now

 • Existential Psychotherapy, 4 years - EAP Certified. Gignesthai Athens Greece.

 

2019-2020

 •  Advanced Professional Diploma in Applied Counselling Practice, Universal Training Pearson Assured.

 

2019 - now

 • Certificate in Strategic Brief Counsel-Coaching, Nardone Group, Italy. 

 • Certificate the Science of Energy Healing (2), Association for Comprehensive Energy Psychology, USA.

 

2019

 • Certificate the Science of Energy Healing (1), Association for Comprehensive Energy Psychology, USA.

 • Introduction in Gestalt Therapy, Metropolitan College.

 • Certificate, Developing an Integrative Approach to your Coaching Practice, Professor Jonathan Passmore, Athens Coaching Institute.

 

2018

 • The neuroscience of empathy, Giunti EDU, Italy Rome. 

 

2017-2018

 •  AC and EMCC Accredited Diploma in Evidence Based Coaching, Athens Coaching Institute

 •  Specialization Certificate in CBT Cognitive Behavioral Therapy, Aegean University.

 

2017

 •  ANLP Accredited Basic Practitioner in NLP – Neuro Linguistic Programming, Cyprus Hypnosis, NLP & Life Coaching Institute.

 • ANLP Accredited Master Practitioner in NLP – Neuro Linguistic Programming, Cyprus Hypnosis, NLP & Life Coaching Institute.

 • ANLP, AC and EMCC Diploma in Life Coaching – Neuro Linguistic Programming, Cyprus Hypnosis, NLP & Life Coaching Institute.

 •  Certificate of Mindfulness and Meditation Teacher, Dr. Itai Ivtzan Awareness is Freedom, CMA Registered.

 

2016-2017

 • AC Accredited Certificate in Coaching, EKPA, National and Kapodistrian University of Athens.

bottom of page